Newcastle Jonjo Shelvey úgy dönt, hogy nem vitatja a faji visszaélések tilalmát

A Newcastle United középpályás, Jonjo Shelvey úgy döntött, hogy nem támadja meg az öt mérkőzésre vonatkozó tilalmát, miután bűnösnek találta a labdarúgó-szövetség hibás felelősségét.

A 24 éves férfi továbbra is tagadja a faji súlyosbodást az ellenfél felé fordított nyelv, de miután megvizsgálta a független szabályozó bizottság írásbeli okát a döntésének meghozatalára ezen a héten, úgy döntött, hogy nem veszi figyelembe az esetet .Crystal Palace célpontja, a Levante Roger Martí, mint Newcastle standja a Mitrovic felett Tovább

Shelvey azt mondta: „Nagyon csalódott vagyok és csalódott vagyok a tárgyalás eredményével. Határozottan azt állítom, hogy nem használtam az Betclic mobil bónusz állítólagos támadó nyelvet.Erős csalódottságom ellenére úgy véljük, hogy a fellebbezés nem valószínű, hogy megváltoztatná a panel döntését az ügyben, ezért úgy döntöttem, hogy nem választom ezt a lehetőséget.

Shelvey kiderült, hogy a döntése részben az ő kívánságán alapult hogy ne okozzon Newcastle-t, aki jelenleg a bajnokságot vezeti, további zavarokat okoz, amikor megpróbálják visszatérni a Premier Ligába.

Azt mondta: „A tilalom fellebbezése a klub és a csapat bizonytalanságát is meghosszabbítaná a szezon ilyen fontos részében.Ez nem lenne tisztességes a klubomban, a menedzseremben vagy a csapattársaknál, és most egy vonalat szeretnék felhívni, hogy visszatérhessek, hogy a lehető leghamarabb segítsek a csapatomnak a promóciós kihívásunkkal. ”

Shelvey-nek ötjátékos tiltást és 100 000 font bírságot kaptak kedden az E3 (1) szabály megsértésének súlyosbodása után, miután vádat emeltek az „ellenfél elleni bántalmazó és / vagy sértő szavak használatával”, amely „az etnikai Betclic mobil fogadás származásra és / vagy vagy faj és / vagy nemzetiség ”.Gyorslabda-liga a gondolataid: Newcastle-fa teteje a karácsonyon További részletek

A Newcastle 2-0-as Wolves-bajnoki vereségének 87. percében bekövetkezett incidens díja Szeptember 17-én a Szent Jakab-parkban részt vettek a látogatók Marokkói középpályás, Romain Saïss cseréjében.

Shelvey távolléte a szezon egyik kulcsfontosságú szakaszában a Rafael Benítez vezetőjének csapása lesz. .Mindazonáltal megígérte, hogy a csapatát nyomon követi, miközben várja a £ 12m-os játékvezető visszatérését.

Benítez azt mondta: „Jonjo már a kezdetektől megtartotta álláspontját, és ily módon teljes támogatást kapott.Most úgy döntött, hogy nem ítéli meg az ítéletet, ha bizonytalanság és figyelemfelkeltés nélkül összpontosíthatunk a közelgő játékokra. és a klub várakozásai Betclic mobil sportfogadás vannak az irányító testület álláspontjától, ezért amikor felfüggesztése megkezdődik, a Newcastle a Sheffield szerdán a St James ‘Parkban a Boxing Day-nál szembesül.

Miközben támogatják a játékosukat, tiltakozta ártatlanságát, Newcastle elítélte az intoleranciát a játékban. „Newcastle United nem tolerálja a megkülönböztetés vagy visszaélés bármilyen formáját, és elítéli a rasszista, szexista vagy homofób megjegyzések használatát a lehető legerőteljesebben” – olvasott a klub nyilatkozata.